chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Torkvinda 1 och 2

2 Comments »

Efter att ha varit väldigt flitig och ambitiös under syslöjden i grundskolan, har mina djupa kunskaper i denna disciplin blivit kraftig försummade.

Efter alla dessa år, tog jag idag upp detta fantastiska hantverk igen. Döm om min förvåning då de gamla takterna satt i fortfarande. En sak som var lite tuffare var det faktum att hålet i nålen blivit avsevärt mindre sedan sent 70-tal. Jag tror att finmekaniken numera tillåter mindre hål helt enkelt. Men skam den som ger sig, trådfan kom i till slut, sedan var det bara att sy på.

Till vänster har vi Nepal Snakebite, som inte är någon erkänd sort. Min gode vän VetenskapsMicke i Tokholm hade fått bekräftat från Rune på Örtagården att detta var ett namn som han själv hade hittat på. Vi tror att det är en string från Cayenne, men detta är ännu ej bekräftat.

Till höger har vi en av mina favoriter Hot Orange. När dessa blivit ordentligt torkade kommer jag att plocka ut alla kärnorna för att mala ett förhoppningsvis helt knallorange pulver med bra hetta och inslag av citrus. Snyggt och smaskens under vinterns trista grå månader.

2 Responses

Snyggt. Blir lite avundsjuk när jag ser dina fina frukter. Jag har mycket frukt men inte en enda som mognat.

  • Jag måste nog skapa en liten torka också. Tror jag gör det på Piquin. Men dem verkar lite för små för det. Skit samma. Blir ett test.

  • Leave a Reply

    *