chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Billiga hyllor till växthuset

3 Comments »

Hittade ett gäng galvade butiksinredningshyllor på byggskroten häromdagen. 900×400 stora, 40:-/styck. Rena klippet jämfört med om man skulle köpa spissial-hyllor från växthusfackhandeln. Dessa är riktiga grejor också, inte tunt skit som sviktar.

Fick loss lite mer utrymme på golvet, vilket behövs då plantorna växer ohämmat och utan att skämmas.

Skruvade fast en standard vit konsolskena vågrätt på den höjd jag villa ha hyllorna och skruvade sedan fast hyllorna på den. Grön ståltråd fäst i “takstolarna” för att hålla upp dem på framsidan.

3 Responses

Men vilken smart lösning *tummen upp* jag håller oxå på att leta hyllor till mitt växthus. Först hade jag tänkt att bygga av trä, men det är ju svårt att hålla rent.
Det var ett tag sedan jag titta in på din blogg, det var kul att se vad fina dina planter har blivit. Mina paprikor växer inte så fint som dina =(. Vad använder du för gödning? // Mari

 • Hej Mari,

  Ja, det funkade ganska bra med hyllorna. Framförallt för lägre växter upp till 40-50cm. Var bor du någonstans? Det fanns fler kvar om du har vägarna förbi.

  De växer så att det knakar. Jag har fått flytta ut ett tiotal plantor utanför huset, och fler lär det nog bli. Jag har använt Hasselfors P-jord och U-jord i en 70/30 blandning. Sen har jag tillika blandat i 1-1,5 liter Perlite för att få jorden luftig. I botten ca 5 cm Leca.

  Ca 1 månad efter varje omplantering har jag gött dem med lite Effekt Bär och Tomatgödsel som har NPK 6.6.8. Detta hittade jag i min lokala trädgårdsbutik Vellingblomman.

 • Var hittade du dessa hyllplan om man får fråga,Låter bra ser bra ut.mvh

 • Leave a Reply

  *