chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Växthusbygge forts.

2 Comments »

Hann inte med vad jag skulle i helgen så jag tog en semesterdag idag för att bli klar med grävandet. Hör och häpna, det blev jag också. Nu är det inköp av maskulina saker som grovbetong, armeringsjärn, murblock etc. som står på tur. Nu ska här spikas gjutform och sen drar vi igång brockan (murbruksblandarmaskin för utomsocknes) för att sen gjutas.

Fick skruvat ihop stålramen till härken också.

Jag funderar lite på att skippa byastenen som jag skulle ha i hela huset och istället bara ha en gång i mitten med byasten och ha singel längs sidorna där krukorna ska stå. Kan inte bestämma mig (men så jävla ovanligt då….). Fördelen med singel är att det inte blir så blött och slaskigt, nackdelar… vet ej. Kommentera gärna vad ni skulle valt för att hjälpa den ambivalenta.

Fortsättning följer

2 Responses

Jag hade nog kört byasten då det är lättare att hålla rent bland jord man tappar och nerfallna blad och frukter. Vårstädningen blir nog oxå lättare. Hm, undra om RUT-avdraget gäller städninga växthus?
Sen, det kan tyckas fjolligt, så kan man använda sig av växthuset som ett lusthus mellan växtsäsongerna. Lättare att ha en stol och bord stående på byasten än singel.
Imponerande arbete du gjort får jag säga. Hoppas du har bar överkropp när du kör igång brockan 🙂

  • Du har en onekligen en poäng där. Jag var så jävla ambivalent att du bara så enkelt övertygade mig för byasten. Kommer troligen dock ej att använda växthuset som lusthus då det inte är glasrutor utan kanalplast som inte är genomskinligt.

    RUT avdraget har jag inte, men doch Rut avdraget då svärmor bär just det namnet, och åldern till trots, har hon mer spring i benen än vad jag har. Hon är dock lite för triggerhappy med vattenkannan, så jag för väl torrlägga henne.

    Bar överkropp med hängslen it is 🙂

  • Leave a Reply

    *