chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Sålista för herrens år 2013

4 Comments »

Förra helgen skred jag till verket och fick satt en del sorter som ska frodas i den skånska myllan under året. Två styck såbrätten á 6×4 blev det då.

Hot Orange
Jalapeno
Serrano
Hot Lemon
Aji Lijmon
Chocolate Scotch Bonnet
Röd Rocoto
Orange Rocoto
Aji Cristal
Santa Fe Grande

Idag var jag på studiebesök i Genarp hos Jakob, en auktoritet i branschen med mångårig chili och odlingsvana, Titta gärna in på hans blogg Solanaceae Garden. Hans bidrag till Slättabonnen blev dessa sorter. 4 av varje är satt, håller tummarna på god groddbarhet. Tack Jakob, det blir en säck hönsaskit som tack. 🙂

Habanero Dulce
Biquino

Det kommer säkert att bli några Pubescensare till, antingen som egensådda eller från en annan potentat inom detta skrået, David, som för övrigt är den som presenterade mig för GenarpsJakob. Davids blog hittar ni här Odla, Framsteg, Glädje

Med alla dessa sorter måste jag göra något åt växthuset, eller det som inte är något växthus längre. Funderar på att bygga en ny stomme av träreglar och återanvända kanalplasten som faktiskt klarade sig hyfsat under stormen. Mer om detta senare.

4 Responses

Det var trevligt att ses och snacka planerade odlingsprojekt! Nu vill jag också ha höns…

  • Härligt att du är igång igen trotts allt som hänt. Du har varit saknad.
    /Mattias

  • Kul att höra Mattias, nu kör vi så det ryker 😉

  • Välkommen tillbaka!

    Visste väl att du inte kunde hålla dig borta för alltid 😉

  • Leave a Reply

    *