chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Ledsen för avbrottet, men vi provar igen….

2 Comments »

Som det sista inlägget tydligt beskriver så tappade jag lusten till min odling helt för ett år sedan då stormen tog mitt växthus och den urusla sommaren/rötan nästan alla mina vitlökar.

Växthuset ligger nu i en hög med förvridna aluminiumprofiler (klena sådana) och nytt utsäde till vitlök har kommit i jorden. Men lusten har kommit tillbaka lite grann i alla fall.

I fjol under tidig November satte jag dryga 250 klyftor vitlök och idag satte jag 14 sorters chili som ska få frodas i det skånska ljuset under våren.

För de trogna läsare som hittat tillbaka, och för eventuella nytillkomna, kan jag berätta att under året som gått har jag inte på något sätt legat på latsidan. Det har byggts ett hönshus efter alla konstens regler (en “How To” kanske dyker upp här vad det lider). Det tog stora delar av våren och en bit av sommaren (och min plånbok).

I detta hönshus lever och vistas nu fyra sorters Pullor med tillhörande Tocke. Tocken heter Lars och är av rasen Brahma. Det är den största hönsfågeln vi har och kan bli upp till 75 cm hör. Lugn och fin som stora gossar skall vara, en Isbarhöna som heter Vitlök och är pytteliten men god värpare (gröna ägg), två Plymouth Rock-damer vid namn Jenny och Birgit samt två Marandamer som inte ännu är namngivna. Alla utom en har börjat göra skäl för hyran. Vitlök lägger gröna ägg i princip varje dag, Plymouth-flickorna är produktiva ca 5 dagar i veckan och en av de två namnlösa Maranerna började lägga ägg för ett par dagar sedan. Fina mörkbruna ägg, nästan som Kinderägg.

Angående växthuset har jag en vag plan om att kanske bygga upp ett regelverk av trä och återanvända kanalplasten som klarade sig från stormen. Mer om detta senare.

Håll utkik. det kanske blir en del uppdateringar under våren 2013. Under tiden, ha det bra….

 

2 Responses

Hej!
Hittade “Din sida” i går. Jag har skrattat en hel del åt Dina bravader 🙂
Fortsätt kämpa för det gör jag. Känner igen det där med kraschat växthus. Tyvärr ligger mitt nya fortfarande i originallådor sedan tre år. Suck!

  • Så trist med växthuset! Vilken mardröm. Mitt är visserligen försäkrat mot sådant, men jag lär ju få bygga upp det själv om någonting sådant skulle hända.

    Snyggt hönshus!

    Och kul att du är tillbaka. Om du har tips på chilisar som är små och snygga men som inte smakar mer än en vanlig paprika, så tipsa gärna mig. Har kommit på att jag gillar att odla chili och att titta på plantorna, men styrkan gillar jag inte. Milt är min melodi 🙂

    //Linda

  • Leave a Reply

    *