chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Motgångar x 2

8 Comments »

Long time no see.

Jag har tappat sugen. Två gånger. Vet inte om jag kommer att få tillbaka den, men det känns som att jag är skyldig er att berätta varför.

Det blev ju en bra skörd vitlök i år. Tror att det blev närmare 300 lökar i hyfsad storlek. Den blev omhändertagen efter alla konstens regler. Trodde jag…

När jag kom ut i garaget för att titta till dem efter 3 veckor hade minst 75% av skörden ruttnat. Lökarna var mjuka och rent geggiga. Sorglig och bedrövad gallrade jag ut de få som var friska och lyckades få fram tillräckligt många för utsäde till nästa år. Tyvärr fick jag ta vad där var och de stora fina som jag valt ut för utsäde tidigare fanns no more. Jag har alltså tappat tre år av tillväxt i genbanken.

Nåja, i med dem i jorden 2:a veckan i November och hoppas på det bästa.

Nästa motgång kom förra veckan när stormen tog mitt växthus.

Får se vad försäkringsbolaget säger och ifall våren medför lite mer friskt mot.

8 Responses

Usch va sunkigt, hoppas det löser sig. Kom ihåg…att det är i motvind som draken lyfter.

 • Förstår att det känns tungt men jag hoppas verkligen att du inte ger upp.

 • Fy va tråkigt.. Men ge inte upp! Lössen tog i slutändan alla mina plantor men jag lyckades i alla fall få ihop tillräckligt mycket för att klara mig över de mörkaste och kallaste månaderna på året. Dessutom så är det ju snart dags att peta ner de små fröna i jorden igen och det är ju faktiskt ganska spännande. =)

 • va surt. det är jäkligt tungt. märkligt med vitlökarna. för blöt sommar?

 • Fy f*n vad tråkigt att både läsa och se… hoppas verkligen att det löser sig för dig. Att växthuset byggs upp igen och lusten kommer tillbaka. Jag hoppas verkligen det, jag gilla att komma in till dig och läsa om allt du hittar på.

 • Jag hoppas verkligen att du får tillbaka sugen igen.
  Det har vart jättekul att vara här inne och läsa. (Fram till denna post då.)

  Jättetråkigt att det hänt men nu får du snart uppdatera med årets sådd.

  Hoppas att du kommer åter!

  /Birre

 • Tack för alla glada tillrop. De värmer och sporrar. Fortfarande ligger växthuset i en förvriden hög i trädgården, men jag börjar få lite sug att försöka bygga upp skiten igen nu när fåglarna börjar kvittra. Doch blev det inga fröer satta i år. Får koncentrera mig på de andra grödorna i grönsakslandet i sommar och ladda för en 2013 säsong till vintern istället. Återkommer i ärendet.

 • Men så trist. Jag förstår verkligen att man tappar sugen av sådant! Men jag hoppas ändå innerligt att du fortsätter – tyckte så mycket om dina inlägg! Du har ju inspirerat mig i min chiliodling! Skulle ha haft 1 sort i år, men det blev 13! Och jag smakade nyss på min första bhut jolokia – vansinnigt stark, men den blir nog ännu starkare när den är riktigt, riktigt mogen.

  Vänligen
  //Linda

 • Leave a Reply

  *