chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

En av tre nya medhjälpare på farmen (forts. följer om de andra två)…

No Comments »

 Äntligen fick jag tag i en egen Irus tvåhjulstraktor. Det blev en U 1200 K med krypväxel och styrbroms. Det är en 1 cylindrig MAG motor, byggd i Schweiz, på 12 HK och 450 cc. resten är tysk pansar i renoverat skick.

Kompisen som lockade mig i fördärvet (inlägg nedan) lyckades hitta en som var till salu i Skurup. Den köptes omedelbums. Vi lyckades även samma dag hitta en vagn i Eslöv som kunde modifieras till att passa denna traktor. Ungarna älskar den och åker gärna i vagnen, men jag ser även massor av andra användningsområden den kan nyttjas till.

En av anledningarna för att införskaffa detta ohyggligt charmiga gjutjärnsmonster är mitt nya projekt. Jag håller på att utöka trädgårdslandet med ytterligare 500-600 m2  (mer om detta pågående projekt kommer i ett annat inlägg mycket snart) och då marken är en igenvuxen gräsmatta/äng och jag en latmak, vill jag inte jobba mer än nödvändigt. Iof skulle jag behöva handgräva detta för att bli av med några kilo Jan, men det får bli en annan gång.

Nu följde det tyvärr inte med några tillbehör till 1200:an, med det kommer att införskaffas så fort jag hittar något. Problemet är inte att det inte finns grejor i ladorna, det är istället så att folk inte annonserar ut det. Är det någon som vet var man kan få tag i tillbehör så hör av er. Även själva maskiner är av intresse då det alltid kommer att behövas reservdelar.

Det jag först och främst behöver är en jordfräs, vändplog, potatiskupare, harv och slåtterbalk. I andra hand snöblad/snöslunga, snökedjor till hjulen.

Andra tillbehör som sopaggregat, gräsklippare, harv, sulky, etc. finns också att få tag i.

 

Nedan med ljud och rörliga bilder

YouTube Preview Image

Leave a Reply

*