chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Visste inte att Vitlök kunde ha så många färger

1 Comment »

När jag plockade bort marktäcket av halm för ett par veckor sedan var alla blasten gula. Nu skiftar de i allt från orange och rött till grönt och friskt.

Vitlök röda

De två små bäddarna i ena hörnan av vår äng. Trots att det ser lite ynkligt ut storleksmässigt är där ca 130 lökar som grott. Tanken är att gräva upp minst två till under sommaren som nästa års vitlök ska planteras i. I dessa två första får potatisen bo i nästa vår.

VitlöksbäddarnaJPG

Vad jag förstår ska man skifta plats varje år för att undvika sjukdomar. Experterna säger all mellan 5-7 års skifte. Fortsätter jag efter detta schema kommer vi att ha 10-14 bäddar när jag börjar om från början.

One Response

Grymt snyggt. Ska smygså vitlök på något ställe nästa höst.

  • Leave a Reply

    *