chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Nu börjar snart nedräkningen för Sydamerikatrippen

3 Comments »
Destination

Destination Capsaicin

Reser till Chile och Peru med jobbet om ett par veckor.

Ser fram emot att kanske få någon tid över för att botanisera bland de lokala marknaderna efter intressanta chilifrukter/fröer. Har man tur kan man kanske få hem något trevligt recept också, där man kan få använda resultaten av ens vedermödor.

Är borta i nästan två veckor och kommer att spendera helgen i Lima, Peru.

Är det någon som varit i Santiago eller Lima och har heta (!) tips på något kul så är ni hemskt välkomna att komma med tips. Jag återkommer i ämnet när jag kommer hem, under tiden pysslar vi om plantorna och planerar grävandet för växthuset som ska monteras. Puh, det blir motion det.

3 Responses

Las Tejas i Lima är bra!

 • tänk så många olika pubescens och baccatum du kan finna. lite avis får jag säga

  mvh
  david w

 • Får du tag på den här i Peru

  CAPSICUM COCCINEUM

  Species: Coccineum Origin: Bolivia & Peru Heat: Unknown
  Add to my growing list

  A white flowering wild Capsicum species native to Bolivia and Peru.

  Då gör du en Åke Trudesson när han fixade en brown rocoto. Det är mig veterligen inte så många som har lekt med den här arten. Det skulle vara jävligt nördigt ( och tacksamt sett från oss andra chileheads perspektiv) av dig om du fixade hem en del frukter med frön från denna sort. Det sköna är att du är då nära källan. Kommer det vara lätt? Troligtvis omöjligt uppdrag. Jag lovar äta upp hela min Bishop Hat med stam, bladverk och allt om du lyckas.

 • Leave a Reply

  *