chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

HN350SF

6 Comments »

Jag köpte mig en skotork på Jula, tog en gammal flyttkartong och skar upp fyra hål för ormarna och två i locket för utluften. Sen trädde jag in fyra rostfria rör som kylskåpsgallerna kan vila på. In med en köttermometer och Chilitorken är ett faktum.

Plockade mina mogna Peruvian Purple samt Ethiopian Peppertreefrukter, delade dem på mitten och placerade dem på ett kylskåpsgaller. Ner med dem i lådan, stängde locket och på med strömmen.

HN350SF = Harald Nyborg, Menuett skotork 350W, SkitFul

Detta är resultatet efter 1,5 dygn i torken. Hade nog gått fortare om torken hade levererat mer än de 40 grader den kommer upp i, men jag har ingen brådska.

Buseman No1 assisterar vid kaffekvarnen

Färdigt för att mala

Färdigmalet

Tyvärr stämmer inte texten då det blev pulver och inte flakes av Peruanerna, men vad gör det? Huvudsaken är ju att arten är rätt “Capsicum Annuum”

Förbereder den andra omgången som består av Cayenne i nedre lagret..

..och Serrano överst.

Om 36 timmar kompletterar vi samlingen i kryddhyllan med ytterligare två sorters pulver.

6 Responses

Fantastiskt!

Att torktiden blir längre kan man ju leva med då man faktiskt slipper slåss om ugnen och att man kan gömma denna SF tork i princip vart man vill. Den kan ju till och med stå ute under tak vid eventuell tork av rökt chili. Tack vare detta kommer du spara ohyggligt mycket pengar och slippa en massa skäll =D

 • Ojojoj! Kan tänka mig att det är härliga dofter som sprids! Du skulle även kunna kalla modellen HN350LSL (Läcker Storskalig Lösning 🙂

 • @Jesper
  Precis min tanke. Efter en helg med extrem röklukt i HELA huset infinner sig den kreativa människan och succén är ett faktum. Vid nästa röksession ska HN350SF bo i vedboden.

  @Mats
  Doften av färsk chili som ömsint värms är ingenting man lider av. Trots detta bor den i min snickeriverkstad där den härliga chilidoften blandar sig med den underbara doften av nysågat trä. Kommer på mig själv att gå ut lite för ofta för att “titta” till den med min näsa 🙂 LSL är inget dåligt namn….

 • Pulver hjälpte mig, ba ba baa! 🙂

 • Hej!

  Vad är de för kaffekvarn och var har du köpt den? 🙂 Mvh Niklas!

 • Hej Niklas. Jag har för mig att det är OBH Nordicas och att den blev inköpt på NetonNet.

 • Leave a Reply

  *