chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Sweet mother of all lakrits…

2 Comments »

Kollegan (som också är ett chilihead) kom med en burk sötlakrits åt mig från gourmetlakritstillverkaren Johan Bülow på Bornholm. Varför i hela friden skriver jag detta här då? Jo, de små danska filurerna har lyckats gifta vårt stora intresse med sitt stora intresse.

Sötlakrits med färsk Habanero.

Milda (nja..) makter, vilken rush i munhålan.

Inte det att det är speciellt starkt, för det är det inte. Det är precis lagom med bett i den, utan att vara jätteirriterande. Denna kombination funkar, i alla fall enligt mig, helt fantastiskt ihop.

Mitt största problem just nu är hur jag ska låta bli att käka upp hela burken i ett svep med högt blodtryck och insomningssvårigheter som resultat.

Mitt största problem i förlängningen är att detta kommer att ruinera mig. Butiken i Lund som är återförsäljare för danskarna, tar 68:-/burken. Helt sinnessjukt, men det skiter jag i. Så gott är det.

Snälla någon, visa mig en liknande produkt som är lika god men för halva priset.

2 Responses

Rulla goda och färska bitar av sötlakrits i ditt favoritpulver och njut!

Jag har inte provat men kanske jag ska? Kombinationen chile/choklad är ju välkänd, men chile/lakrits har jag inte ens tänkt på själv!

  • God idé Kobra, problemet är att hitta en riktigt god baslakrits. Gör man bara det, har man alla möjligheter att hitta en ännu bättre och personlig hetta och smak.

    Hur fan gör man egen lakrits? Får Googla lite och se. Hur svårt kan det vara? Lite gummi (finns i Trelleborg 😉 ), anis eller riktig lakritsrot, fett och melass….. Vad är egentligen melass och var hittar man det?

    Frågorna är många och hungern är stor. Skörden också för den delen så alla alternativa sätt att preservera den är av godo.

  • Leave a Reply

    *