chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

En het orange ristra till

5 Comments »

Fy helvete vad dessa levererar. En potent eldsprutarplanta av rang.

Detta är resultatet av den senaste rundan i ett allt svalare växthus, och jag kan lugnt konstatera att det blir ett solskenpulver som räcker och blir över i Kung Bores frostbitna nätter.

5 Responses

Härliga bilder! Vad är det för sort?

 • Det är en Hot Orange enligt Rune på Örtagården, men när jag frågade om historiken, sa han att han fått den för länge sedan under ett felaktigt namn. När han kom på det fick han hitta på ett och då tog han Hot Orange pga att den är het och orange (!!)

  Det närmaste jag kan hitta är Peruvian Orange.

  Smaken och bettet är snarlik mina Hot Lemon (Aji Limon/Peruvian Yellow/Lemon Drop eller vad det nu är?)

  Vad tror du som ändå förmodligen är mannen med mest erfarenhet i detta land?

 • Det är jättesvårt att säga vad det är. Jag kan inte påminna mig att jag odlat någon som riktigt liknar den. Är det en baccatum? Även om jag odlat en hel del chile, så måste jag säga att förvirringen ibland är total när det gäller namn på sorter, och ibland även arter. Men det är ju det som är del av charmen. Man ska aldrig vara för säker 🙂

  Ristran är riktigt tjusig måste jag säga! Inspirerande!

  Trevlig helg!
  Mats

 • Absolut en Baccatum, det är väl det enda jag är säker på.

  Då jag vet att du uppskattar din gula citron och denna är i denna riktning, borde även denna falla Mäster i smaken, så vill du ha lite och testa så skickar jag mer än gärna några per statens brevvägar.

  Ja ja, jag vet att du har ett smärre helvete att begränsa ditt urval, men lägg skiten i skåpet tills det är dags att så mitt i smällkalla vintern, så ta beslutet då. Det är lättare då eftersom detta är en av de tidigaste sorterna. Precis det man längtar efter när sensommaren ter sig som ett ljusår bort. 😉

  Trevlig helg på dig också.

 • Hehe! Du vet då hur man kittlar en chilehead 🙂 Självklart vill jag gärna testa! Baccatum är nämligen min stora favorit! Kanske läge för ett litet fröbyte. Jag mailar dig separat.

  //Mats

 • Leave a Reply

  *