chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Jag är elakare än Ernst…

4 Comments »

På förekommen anledning vill jag visa vilken usel människa jag är. Det har enligt säkra källor framkommit att jag numera anses vara en kopia, bättre eller sämre framgår inte, jag vet faktiskt inte hur det skulle tolkas i vilket fall som helst, av Ernst.

Mamma har börjat jobba efter semestern och kvar finns jag, lidande under en fruktansvärt dyr pappaledighet. Det ska vara saft hit och glass dit och gärna en tur med Mercedesen eller åkgräsklipparen…..

Saft, saft, glass, glass, kaka kaka är allt jag hör…. Mogna då för bövelen är allt jag tänker. Nu ska jag få min vilja igenom för en gångs skull… Mamma är ju faktiskt på jobb.

Nu är det payback time. Det är dags för en omstuvning i växthuset.

Solen står lägre och lägre i fjärran. Plantorna har växt olika mycket och skuggar varandra. Dags för en rokad i etablissemanget för att höstanpassa ljustillgången.

Mitt rätta jag kommer fram… 10 cm kortare än Ernst, jätteyngre än Ernst, men fan så mycket mer barfota än gubbskrället, tar jag tag i situationen och ställer ett ultimatum till de två antagonisterna , 1,5 resp. 4 år gamla: Ni får inte någonting förrän ni städat pappas växthus!

Till min förvåning utbrister de….. JAAAAA!

Vad är de nu ute efter. Kan jag ha förbisett något rackartyg som detta skulle kunna ge upphov till….?

I vilket fall som helst klampar jag vidare och bär ut ungarna i öronen (nja, inte riktigt, de skulle de aldrig tillåta) till arbetslägret.

Jag bär ut alla plantor som står i vägen för min nya planlösning. Store buseman kommer självmant med piasavakvast Nr 3 och säger: “Nu ska det städas pappa…” Führern i mig veknar, men jag stålsätter mig och ryter: “Ja… och snabbt ska det gå!”

Lillbombaren jollrar gillande sitt bifall.

Till min förvåning går de loss med sanslös energi och sopar och plockar döda löv med en frenesi som jag sällan skådat. De bråkar inte ens. Vad är fel? Vem är det som lurar vem här?

Vad gör man? Efter en sådan uppfostransinstas (är det ett ord?)  som gick fullständigt överstyr, är det bara att ge dem vad de önskar.

Jag ger upp. Jag är betydligt mjukare. aningen kortare, ruskigt mycket fulare och tillika sanslöst mindre pedagogisk än Ernst… Dessutom får han alla medelålders damer, alldeles oavsett vad Preussaren säger.

Men det var faktiskt inte jag som valde duken som finns i förra inlägget.

4 Responses

det var en kvinna från östermalm som fick frågan i kvällspress om hon undvek produkter som kunde vara framställda av barnarbete. hon svarade ja, för barn har inte känsla för kvalitet. dina junkrar motbevisar denna dams påståeende. troligtis är tanten död då detta urklipp är från 1980-talet(?) men man får hoppas att någon efterlevande ser ditt inlägg.

nu ska du inte vara bitter på Ernst bara för att din blogg mestadels läses av andra män. det är en styrka att kunna attrahera denna målgrupp. hade du nått ut till samma målgrupp som Ernst hade din bättre hälft inte varit så glad över ditt skrivande.

  • Sanna ord på min ära.

  • *ler* nog finns det “kvinnor” som läser din blogg.
    Nu var det länge sedan jag titta in… och OJ vad det har växt hos dig.
    Ernst både jag gillar och inte gillar! Men jag gillar din blogg =)

  • Tack för de snälla orden Blomkronan. Kul att du är tillbaks.

  • Leave a Reply

    *