chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Fler frukter börjar mogna

11 Comments »

Några av plantorna som blivit utvisade pga platsbrist i växthuset är dessa. De är nu farligt nära att bli mat åt denne gubben.

Brun Rocoto

Vit Rocoto (fast den är gul)

Mina 4 Chocolate Scotch Bonnet har sanslöst med frukter och nu har de första mognat.

Plantan med de absolut finaste blommorna Hungarian Black är nu också snubblande nära hålet i mitt ansikte. Nu är jag dock lite osäker. Vissa hävdar att denna mognar till svart (brun), vissa att den är röd som mogen. Någon som vet?

..och sist men inte minst. Ca 25 cm lång ståtar denna guling med ett tiotal frukter. Har haft ett smärre helvete att staga upp den då den grenat sig yvig under de senaste veckorna.

Låt mig presentera: Hr Sweet Banana

Ännu någon förvirring råder. Är detta samma som Hot Wax?

11 Responses

hoppas man kan få sig en smakbit 😉
Hot Wax är inte samma sak som Sweet Banana. Båda är C.annum men har för mig att Bananen blir längre än Hot Wax. Kul med rocoton.

Var förbi ordförande Åke idag och köpte på mig lite av varje. Härligt.

 • Smaka dem rackarna chocolate scotch bonnet och säg mig vad du tycker?? Jag måster erkänna att jag tycker dem är så sjukt goda!! Skulle vara roligt och veta om hur ditt smaksinne upplever det.

 • Härliga bilder! Den vita rocoton ser delikat ut 🙂

  Hälsningar
  Mats

 • @Preussen
  Vördad vare kamrat Ordförande. Vilka sorter blev det i år av de tämligen små rackarna?

  HAr den sorgliga plikten att meddela bortgången av Costa Rican du så vänligt bistod med. Den växte som fan, men blommade aldrig. Bladen blev gulare och gulare, till slut var det adjöss. Konstigt, för den behandlades likvärdigt med de andra två Rocotoerna.

  @Läppfager
  Jag ser fram emot att provsmaka dessa med blandad förtjusning. Är inte helt kompis med ett speciellt smakämne i Habaneron, men vi får se vad denna avart har att leverera.

  @Mats
  Dessa båda ser jag verkligen fram emot att prova. Enligt ovanstående Ordförande (Åke) ska tydligen den bruna endast inmundigas som “meducin”. Problemet är att hans spanska inte räckte till för att förstå mot vilken sjukdom, så det är därför numera mot valfri krämpa får man förmoda. Får väl försöka hitta något som inte står rätt till i denna kropp som ursäkt.
  Har du några tips på hur den bäst avnjutes?

 • röd est, röd spanjor och en GL 790 med tillhörande bulbiller. köpte även med mig en hibiskus och ett äppleträd, sort Kaiser 😉
  tråkigt med costa ricanen. märkligt men den kanske inte ville längre. nåväl, vad är en bal på slottet?

  rökplaner?

 • Rocoton tycker jag är så god, så den äter jag helst som den är. Gärna på en hård brödbit! Den är för fin för att bara bli en ingrediens i en maträtt.

  Annars kan jag tänka mig att man kan hitta riktigt smarriga salsarecept med rocoto som bas.

 • @Third Sapiens Preussaren
  Nu stundar snart ett rökbygge. Mollies pappa vill nog också vara med. Ska räkna ut vad vi behöver och se vad vi kan jaga tag i med gemensamma krafter, resten får vi köpa. Jag skickar ett mail till er med mina tankar, så tar vi det därifrån.

  @Mats
  Macka it is 🙂 Har aldrig smakat Rocoto innan. Tack för det.

 • Hej
  Hungarian Black blir röd, den går o ta svart men är godare röd. Mild som bara den, men mkt smakt, strimla den med tomater o finhackad lök o lite basilika o olja så har du en grym sallad

  Chocolate Bonnet är grymt fin till fläskkött tycker jag, men stark.
  Diggar din blogg

 • Tjo Johannes. Tack för den upplysningen. Då testar vi en svart först, sen väntar jag med resten. Salladen ska helt klart testas, återkommer med recension. Kul att du gillar sidan, det gör dig till en man med bra smak (eller?) 😉

 • Klart smaken är god!
  Vi som odlar chili har helt enkelt klockren smak.
  Har nio sorter i år, black hungarian o chocolate bonnet o fish pepper som du har
  Fish pepper var väl så där, lite trist kanske

  Sen har jag testat fyra vietnamesiska som jag fick av en kompis i falun, men det går så där. o så Vit Habanero, för stark, o Sweet Wrinkled Old man, god
  Vi har kort säsong i zon 6 hälsingland o jag har fortfarande inget växthus men jag sliter och kämpar så gott det går

  o din blogg inspirerar o ger mig en viss hemlängtan till skåne så jag tackar för den

 • He he, tänk så det kan skilja. Jag tycker att Fish Peppern är en höjdare och tur är det, för jag har några hundra frukter på dessa plantor. Att de sedan är fina att titta på under hela processen, både blad och frukt, gör ju inget.

 • Leave a Reply

  *