chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Ett monster i trädgårdslandet

6 Comments »

Skulle plocka några rädisor igår kväll. När jag böjer mig ner och ska till att dra upp en, ser jag en liten jordhög bredvid en av rädisorna.

Tänker inte på det utan tar handen och trycker till den. Precis när jag trycker, känner jag att något trycker tillbaka, och upp dyker detta monster.

Måste erkänna att jag hopppade tillbaka en meter innan jag förstod vad det var. En fet och slemmig padda som sökt skydd från den heta solen och torkan.

I morse skulle jag visa ungarna den, men då hade den sökt sig vidare till nya jaktmarker och lämnat kvar endast en håla stor som en knytnäve. Han hade inte ens käkat upp en endaste rädisa.

6 Responses

slickade du på den?

 • Det är klart, men den var inte läcker. Djurvän som jag är, lät jag bli att gnugga chili på den innan avsmak.

  Den kom tillbaka idag, så Melvin, Elliot och jag lyfte upp honom i en spann med lite vatten och några blad. Körde sen och släppte ut honom vid en damm en bit bort. Framåt 20.00 hördes det umpa umpa musik och glada kväk från det hållet, så jag tror att han och hans kompisar firar återkomsten inatt. Stror att jag skymtar lite strobe och rök till på köpet.

 • hoppas inte röken luktade sött, man vet ju inte med kräldjur dessa dagar.

  tror det blir lite övermäktigt för mig att komma ut denna vecka och gräva. har varit mycket på sistone så jag behöver lite andaktsstund. hur ser nästa vecka ut?

 • Hög panna har jag hört, men aldrig hög padda. Å andra sidan, skulle jag inte bli förvånad.

  Det är lugnt. Hör av dig när du andaktat klart.

 • Gudars, vilken snygg bild. Läskig upplevelse, men så coolt!!!

  Roligt blogg. Ska definitivt kolla in alla dina chilisorter. Och jag hade faktiskt inte en aning om att det fanns olika sorters vitlök. Borde förstås ha fattat det, men har aldrig tänkt tanken. Ska sätta mina första vitlökar i höst.

  Ha det så gott!
  //Linda

 • @Linda

  Tack för berömmet.

  Gör det om du gillar vitlök. Det är nog en av de tacksammaste sorterna man kan odla. Allt nonsens om ditt och datt för att de ska trivas är nog mer analt än nödvändigt.

  Tänk bara på att inte sätta “köpelök” då du antingen blir helt utan pga att de strålar den, eller att du får sjukdomar som stannar i jorden så länge som upp till 10-15 år och omöjliggör vidare lökplantering.

  Investera hellre det första året i riktigt utsäde och sedan tar du de bästa lökarna till det i fortsättningen.

  Tänk också på att rotera vitlökarna i 5 till 7 års cykler i dina bäddar.

  Eller varför inte gjuta två nya “badkar” om året? Det blev kanonfint.

 • Leave a Reply

  *