chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Rena klippet

2 Comments »

I ett svagt ögonblick lovade jag att följa med och handla då Willys hade grillbriketter  på tillbud.

När vi gick runt i grönsaksavdelningen, skrek Melvin plötsligt: “Pappa kolla! Chili….”.

Bland Paprikorna låg en påse med gigantiskt stora gröna chilisar som jag inte sett innan. Trodde först att det vad små spetsparikor, men när jag läser på påsen, ser jag att det är Sivripeppar som ska vara medium hot.

19.90 :- kostade påsen på, hör och häpna, ett halvt kilo!!!!

Naturligtvis köpte jag en påse för att testa och det visade sig att den låg på samma nivå som gröna Dutch Pepper.

Jag fattar fortfarande inte hur de kan kränga dem för dessa pengar.

De är väl kanske inte riktigt lika delikata som många andra Chilisar, men de duger gott till att få lite ös i maten eller på mackan.

2 Responses

med tanke på hur hög lönekostnaderna är i turkiet är det än mer underligt 😉
undra hur mycket en sådan planta kan ge i avkastning i turkiet?

  • Kan ta och tipsa om de asiatiska butikerna vinterhalvåret när det kan vara klent med hemmaodlat. I Helsingborg hittade jag torkade “Thai chili” med bra sting och hetta ,500g á la 20:-. Det kallar jag en lyckad affär!

  • Leave a Reply

    *