chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Sällskapssjuka Rocotoer

1 Comment »

Som tur är satt jag och slöläste om chilisar och ramlade in på Dave Dewitts “Fiery Foods” sida. Där fick jag se att Rocoton inte är självpollinerande. Jag levde med illusionen att alla chilisar var det. Snopet, jag som tror att jag vet allt 😉

Nu är skadan begränsad då den första omgången blommor inte blommat färdigt, så jag får stjäla tantens tops när hon gått och lagt sig och sedan smyga ut dem i växthustet så att koppleriverksamheten kan börja i morgon bitti.

Vad jag förstår har de “ägglossning” fr.o.m en timme efter soluppgången till strax innan lunch (11.00). Vet inte om detta gäller för våra breddgrader, men jag lär ändå icke vara där och dutta endast en timme efter soluppgången, det är ju redan vid 4-5 blecket. Då vet inte pappa var han har aktern nånstans.

One Response

alla pubescens är inte självpolinerade men det finns de som är det. huruvida de odlar är det eller inte vet jag inte då jag alltid haft mer än en planta pubescens i växthuset. sen så tror jag att du kan ta det lungt och låta din fru ha sina grejjer i fred. när du gjort detta så sätter du dig ned i ensamhet och fäster blicken på något fyrkantigt. vid första hörnan tar du ett djupt andetag och låter blicken gå till nästa hörn där du andas ut. denna procedur fullföljer du tills du känner dig mogen att möta verkligheten utan att förfasas, dvs när din kognitiva förmåga hjälper dig och inte stjälper dig 😉

  • Leave a Reply

    *