chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Dags för omplantering till slutförvaringen

4 Comments »

Nu har jag samlat på mig svarta spannar (hinkar ö.a.) så att det räcker och blir över. Hann inte med alla idag då klockan var 20.00 när jag började.

Jag lade tre, fyra cm Leca i botten, blandade ca 10-15% perlite i P-jorden och i med plantan.

Först på tur var en av mina 5 Ethiopian Peppertree

De ser redan ut att trivas. En trevlig överraskning som jag inte hade tänkt på, var att 600-700kg byasten som alstrat en massa värme under dagen håller huset varmt till långt in på natten. Det var nog inte mer än 12-13 grader ute vid 22.00, men inne i växthuset håll det dryga 20 grader.

4 Responses

Gratulerar! Ska du sälja till hösten?

 • @ preussen

  I min okunnighet och evinnerliga enfald lever jag i tron om att jag kan förbruka all frukt själv. Men jag har ändå en svag aning om att det kan bli i mesta laget, så det får nog bli utdelning bland vänner och bekanta.

  Å andra sidan om det blir riktigt riklig skörd, kan jag ju sätta upp ett bord längs landsvägen i sann bonna-anda och kränga av en del.

  Vi får halt enkelt se vad det blir av det.

 • Delikatessbutik i malmö nästa med överflödet!! Du har fan jobbat hårt för det här. Imponerande med din entusiasm.

 • @ Mikkaäl

  Det kan ju faktiskt vara något att titta på. Undrar vad kilopriset på färska eldbomber ligger på?

 • Leave a Reply

  *