chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Nepal Snakebite – Jävla fyllo!

1 Comment »

Det damp ner ett mail i min inkorg idag från min gode vän och rådgivare David som jag tänkte delge mina kära läsare. Anledningen till detta är att jag tror att det kan intressera de av er som funderar på att odla denna underliga sort.

David skrev: “Nepal Snakebite är en väldigt intressant planta. Min har 2 toppar och igår kväll hade krullat ihop bladen och vänt undersidan av dem uppåt. Jag trodde att jag övergött plantan för stammen kändes slak men nu i morse står den där som normalt igen, märkligt men intressant.”

Jag tyckte att det var ganska kul då jag trodde att det var min dåliga hantering av nämnda plantor som resulterade i detta underliga beteende, men om någon annan upplever samma sak, kan man kanske drista sig att dra slutsatsen att det är en egenskap denna sort har.

Alla mina tre exemplar av denna sort håller på likadant. Svajar som ett fyllo på centralen i Köpenhamn, lutar sig betänkligt, som om den ska spy i motvind samt vrider sina blad som i oerhörd smärta, men dagen efter står den rak i ryggen som en soldat i en svensk pilsnerfilm från 50-talet.

Frågan är om jag vill veta hur frukterna kommer att te sig. Vill jag veta hur de smakar? T-Röd sörplad ur en offentlig toalett på T-banan i Hufvudstan, eller bara helt…..underbart? Framtiden får utvisa.

Missa inte den spännande fortsättningen i denna ”Nörd i kvadrat-såpa”.

Så här ser den ut nykter iallafall. Får se om jag vågar visa den i det andra tillståndet.

One Response

för mig är det helt ok att den är som ett fyllo men bara den inte går ner på den offentliga toaletten eller fortsätter ut på Istergade, då blir jag orolig 🙂

  • Leave a Reply

    *