chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Vitlöken frodas i den skånska myllan

4 Comments »

Jag har ingen erfarenhet av vitlöksodling, men fan vad de växer. Undrar om de tävlar med Chilisarna som ännu så länge står inomhus och i mina ögon har blivit enorm privilegierade och bortskämda.

Jag känner mig som en storbonde. Får nog ta och köpa mig en gammal Grolle eller Ferguson (och en Lantmännenkeps från 1978 med blå genomskinlig skärm) för att även utåt se proffsig ut.

Vitlökarna 20 April2

4 Responses

det jobbiga med att ha en agrar bakgrund och hänvisad till en odlingslott är när man ska backa till med de stora redskapen såsom betupptagare 🙂

härligt att se. hoppas du gett vitlöken en kvävegiva nu.

 • Men hur manligt hade det inte känts att backa till den stora betupptagaren varje gång man ska ha några potatis, vitlök eller ett par rädisor till middagen. Det knäcker ju vilka skrävlande grannar som helst 🙂

  Jag har gett kaminaska under vintern och hönsgödselpellets för några veckor sedan. Är det gott nock eller rekommenderar du något mer för kvävebiten?

 • muy macho skulle jag vilja säga. vem hade inte blivit imponerad av en 5skärig växelplog? 🙂

  hönsgödselpellets är tämligen potent. innan hade jag lite kalksalpeter (N28) hemma, det gjorde susen. i år har jag oxå kört med hönsgödselpellets. har ett mellanår i år.

  du, jag har mailat dig men ej fått svar. undrar om mailet gått fram.

 • Då låter jag det bero denna gång.

  Tror att jag ska ha två eller tre bäddar nästa år för att testa lite olika varianter med gödsling och skötsel precis som jag har föresatser att göra med mi9na chilisar.

  Jag mailade dig en lista över stackars plantor som behöver ett nytt hem igår kväll (torsdag).

 • Leave a Reply

  *