chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Dessa pärlor är inte för svinen

3 Comments »

En liten uppdatering på de potenta frukterna som levt sitt liv den senaste tiden i skymundan. Dags att komma ut ur garderoben för rampljuset.

Den absolut minsta men utan tvekan den absolut mest spännande av mina 50+ sorter – Capsicum Galapagoense. Enligt uppgift den mest ovanliga av chilisorterna/arterna. Den finns endast på Galapagosöarna och jag läste någonstans att den kanske inte ens finns där längre. Från denna kommer jag att ta till vara alla fröerna från för att säkra genbanken. Vet inte om den är mottaglig för korsbefruktning, men den blir vi väl varse. Jag har två plantor som bägge har mängder med frukt.

Capsicum Galapagoense – mindre än en gul ärta

Sexy name of PI 585262

Aji Limon (egenimporterad från Peru)

Santa Fe Grande

Aji Cristal (också egenimport från Peru)

Peter (Penis) Pepper

Hyper Pube (CAP217)

…och terassens fyrverkeri och blickfång – CAP 1546

3 Responses

Underbart med alla chiliplantor. Berätta gärna hur Aji Limon smaka när du provat den. Är det en chinense?

 • Hmm, Patrik. Jag börjar tvivla på servitören som iof var väldigt service minded, men nog inte hade så bra koll på sorterna/arterna.

  Han hävdade att de tre frukterna alla var Aji Limon, men vad jag förstår, stannar denna som mogen i gult. Mina verkar gå från grönt till Orange, men jag följer det med stort intresse och återkommer i ämnet.

  Om det är Baccatum eller Chinense vet jag inte. Är det en Aji Limon eller Limo, är det en Baccatum, men som sagt, jag ska låte det vara osagt tills vi ser slutresultatet.

  Kanske någon annan har någon idé?

 • hej! kul läsning . Finns det någon möjlighet att få köpa några Capsicum Galapagoense frön från dig?

 • Leave a Reply

  *