chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Våren har kommit till Söderslätt – Pau riktigt!!

5 Comments »

Inspirerad och uppmuntrad av Davids lottefynd begav jag mig ut på mina marker i glatt sällskap av en yster sol. Väl framme vid djupbäddarna där vitlökarna sattes i början av November, ser jag inget speciellt.

Jord, lite halm och gammal hästbajs i bägge bäddarna. Hmm. Ner på knä och tittade närmare…. Fortfarande ingenting. Lite sidledes förflyttning a la krabba och ännu närmare, tycker jag mig ana något rödskimrande, och mycket riktigt…..

Årets första vitlök har tittat upp. Lyckan är fullständig. Våren är här på riktigt.

5 Responses

FU! 🙂

Här har vi en meter snö, och även om vi haft plusgrader de senaste dygnen så var det närmare -40 än -30 förra veckan…

 • härligt. nu börjar säsongen 🙂

 • @Arboc
  Det är bara att beklaga, men å andra sidan, lika långt åt andra hållet härifrån har de inte haft vinter överhuvudtaget. Gräset är grönare söderut, sen blir det brunt igen…. 🙂

  @David
  Jajemensan. Nu kvittrar fåglarna om morgnarna.

 • Härligt, Mina vitlökar börjar också titta upp ur jorden. Det är första gången jag odlar vitlök så det känns lite extra kul.

 • Grattis Mattias. Du kommer inte att bli besviken. Vitlök är, liksom chili, väldigt tacksamt och enkelt att odla.

 • Leave a Reply

  *