chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Florida

8 Comments »

Nu bär det snart i väg på nästa jobbresa och denna gång till Florida. En inte fullt så exotisk plats som den senaste som gick till Chile och Peru. Dock när jag en förhoppning att även denna kulturellt misshandlade del av världen ska ha en del roliga smaksensationer i sitt sköte.

Jag publicerade några filmer av Dewitt för ett tag sedan där han åkte runt i Florida och letade efter något “chili shrine” eller vad det var. Där träffade han på en del riktiga kufar. Nu ska jag iof spendera en hel vecka på Disney World där eventet äger rum, och det starkaste man hittar där är väl några dåliga Jallisar, men en fet amerikansk hyrbil ska väl ändå kunna ta mig runt till en del konstiga platser som kanske kan bidra med något smaskens.

Är det någon som har tips i trakterna kring Orlando så hojta till.

8 Responses

 • @MrArboc
  Bra tips. Ligger ca 20 mil bort. Kan bli en lagom utflykt Lördag eller Söndag. Tackar för den.

 • Det skall bli spännande att höra vad du fyndar för smaskens….
  Ha det gott!

 • Hej Janne!

  En fråga som inte alls har med inlägget att göra – när de små chiliplantorna tittar upp ur jorden, vad är då lägsta temperatur jag kan ha dem i? Eller bästa temperatur? Planerar att ställa dem under lysrör i odlingstunneln, men vet inte vilken temperatur jag ska ha där inne.

  Hoppas jobbresan blir kanon!
  //Linda, Växthusliv

 • @Linda

  Innan de tittar upp behöver de inte ha något ljus alls, däremot upp mot 25-26 grader. När de väl tittar upp behöver de massor av ljus och ganska svalt för att inte bli rangliga. Vet inte lägsta temperatur, men en 16-18 är ganska lagom.

  Ljuskällan ska dessutom vara så nära toppen som möjligt. Helst bara några cm, men det blir svårt då de växer olika fort, så man får rätta sig efter den högsta eller ordna om dem under flera lysrör. Ett enkelt sätt att kunna vara flexibel är att hänga lysröret i kedjor så att man kan flytta upp det efter hand.

  Ett annat trix man kan ta till för att få dem stabila längre fram är att sätta dit en fläkt som blåser på dem ett antal timmar om dagen. Då blir stammen kraftigare och de kan bära mer frukt (teoretiskt i alla fall)

 • givetvis bör du köpa en sån där skjorta som deWitt har på sig i filmen. ha det skönt.

 • Tack för tipsen! Blev glad för temperaturangivelsen – det är den temperatur jag vill hålla med tanke på de andra växterna i tunneln. Att få lysrören så nära blir nog svårare, men kanske att jag kan ställa chiliplantorna lite upphöjt så att just de kommer närmare. Det där med fläkt hade jag hört, men glömt bort – så tack för påminnelsen!!! Ha det så gott
  //Linda

 • I dag tittade de första upp – sex av sju sådda Inca Berry 🙂

 • Leave a Reply

  *