chili&garlic

Skafferiet på Söderslätt

Dessa ska ner i jorden – Årets vitlökar

No Comments »

Nu är årets sortlista klar och redo för sättning.

Dessa sorter kommer att jordfästas inom kort:

Sabadrome
Corall
Sprint
Arno
Printanor
Flavor
Leningradksij
Siberian Red
och en mycket vacker Aglio rosso di Sulmona

Nu har jag något blandade känslor. Marktemperaturen är ännu för hög för att jordfästa mina små klyftor. Den ska ligga runt 7 grader celsius för att inte lökarna ska gro alldeles för mycket innan kung Bore slår till ordentligt. Risken finns då att han har ihjäl allesammans. Nu vill jag ha ner lökarna, men samtidigt är det ganska behagligt (och ekonomiskt med tanke på elräkningen) att ha en 10-12 grader i November, så jag sitter i båten tills det smäller till och blir kallare. Då tar jag på mig min snorkelparkas och skuttar ut till mina väl förberedda bäddar. Dessa har fått härlig hästskit, aska från kaminen och vad löv, gammal halm och gräsklipp jag kunde hitta.

Leave a Reply

*